rotarkids@gmail.com . 06-53399875

Rotary Amsterdam Benefietconcert 2017

Dit jaar was er op 22 mei jl. het Rotary Benefietconcert voor alle Rotaryclubs in Amsterdam en omgeving, dit jaar georganiseerd door Rotaryclub Amsterdam Oost. Dit terugkerend evenement, nu voor de 14e keer georganiseerd, zorgde ook dit jaar weer voor een bijzondere mooie culturele avond waar de opbrengst naar een door de organiserende club bepaald goed doel gaat. Het goede doel van dit jaar is War Child: Psychosociale steun in Safe Spaces. Dit jaar was het Rotary Amsterdam Benefietconcert in het Koninklijk Instituut van de Tropen en is er een prachtig programma muzikaal samengesteld.

Programma 22 mei 2017 – 20.00 uur

  • Tango/Mania van het Internationaal Danstheater
  • Spektakel van Slagwerk Den Haag
  • Brazilian & American songbolk muziek van het Y-combo
  • Unieke muziek van Shishani & The Namibian Tales
  • Gratis afterparty in de marmeren hal

ROTARKIDS LOTERIJ

Traditiegetrouw zal Rotarkids een loterij houden op deze avond. Rotarkidsloten 5 euro per stuk kunnen hier besteld worden en/of gekocht worden Loten zullen binnen de rotaryclubs verkocht worden, op de avond zelf, maar uiteraard ook online.

De opbrengst van de Rotarkidsloterij gaat voor 50% naar het project Team Up van War Child in Amsterdam en voor de andere helft naar Stichting Rotarkids om kansarme kinderen in Amsterdam en omgeving een steuntje in de rug te geven. De uitslag van de Rotarkidsloterij vindt u hier.

TEAM UP van War Child 

‘De vluchtelingencrisis’ overheerst het nieuws al enige tijd. Wereldwijd zijn er bijna 60 miljoen mensen op de vlucht en dat aantal blijft stijgen. De helft van hen is kind.
DIT IS ER AAN DE HAND

Je hebt 3 weken te voet gereisd met je ouders en je broertje. Je bent onder prikkeldraad door gekropen, je broertje bijna kwijtgeraakt en hebt een gedeelte van de overtocht in een overvolle rubberen boot gemaakt. Op zoek naar veiligheid, want in jouw land is er helemaal niets meer.

Nu ben je in Nederland, in een opvang voor vluchtelingen. Je mist je vriendjes, je eigen bed, het plein waar je vroeger speelde. Je vader zegt telkens “Dit is niet hoe het blijft” – maar je hebt geen idee wanneer het beter wordt. ’s Nachts schrik je steeds wakker van nachtmerries en hoor je de bommen weer vallen.

De sociaal-emotionele behoeften van gevluchte kinderen in Nederland worden gemakkelijk over het hoofd gezien. Gevluchte kinderen hebben grote behoefte aan structuur, stabiliteit, regelmaat en ontspanning. Zodat ze weer kind kunnen zijn.
DIT DOEN WIJ

War Child, UNICEF Nederland en Save the Children bundelen daarom hun jarenlange expertise wereldwijd en ontwikkelen een programma voor gevluchte kinderen in Nederland. Het gezamenlijke project ‘TeamUp’ biedt gevluchte kinderen activiteiten zoals sport, spel en dans. Zo kunnen ze zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Noodzakelijk om zich weer veilig te voelen.

Kinderen zijn veerkrachtig. Met de juiste support zijn ze in staat om enigszins de draad weer op te pakken. Maar er zijn kinderen die extra hulp nodig hebben. In onze activiteiten signaleren we deze kinderen en verwijzen we ze door.