Noordjes Kinderkunst

Rotarkids ondersteunt sinds twee jaar het Kinderatelier van Noordjes Kinderkunst in de van der Pekbuurt. Het betreft creatieve activiteiten voor kinderen van 7-13 jaar in Amsterdam Noord, die niet van huis uit in aanraking komen met (beeldende) kunst en cultuur in alle diversiteiten.

Op zes vakantiedagen in de zomer hebben 68 kinderen meegedaan aan het project MUZEUMRIDDERS. De 3 groepen kinderen bezochten het Stedelijk museum, het Rijksmuseum en het Tropenmuseum. Aansluitend volgde in Kazerne Z, de nieuwe locatie van Noordjes Kinderkunst, een kunstworkshop. Activiteiten als schilderijen maken,  portretten maken foto’s met zelfgemaakte kragen, gedichten maken, muziekinstrumenten maken, geïnspireerd op/door het bezoek aan het museum.

Door middel van flyeren in de omliggende buurten, bij de  kinderen en ouders van het kinderatelier, maar ook de plaatselijke middenstand en publiciteit in het stadsblad van Amsterdam Noord en op de eigen website en  Noordjes Nieuws werden de deelnemers geworven.

Het is de bedoeling dat het komend jaar deze activiteit onderdeel wordt van de Zomerschool. Hierbij krijgen de deelnemende kinderen 4 dagen in de week gedurende 3 weken ‘s morgens taalles en ’s middags een programma gericht op beeldende kunst. Door contacten met de scholen zal worden geprobeerd een groter aantal kinderen bij de activiteiten te betrekken.

Geef een reactie