Na wekenlang gekookt te hebben onder leiding van studenten van project Vooruit was voor de beste teams uit de wijken waar Vooruit actief is de spannende finale Masterchef Junior aangebroken. Deze is gehouden in Peter Pan Kookstudio, onder de bezielende leiding van Peter Janssen.

De vijf teams hadden van tevoren hun gerecht proef-gekookt, zodat iedereen wist wat hem of haar te doen stond. Ze kregen tachtig minuten de tijd, wat bij sommige teams tot stress leidde: in hun kookles hadden ze een veel kleinere portie gekookt!

Alle kinderen waren enthousiast, gefocust om hun gerecht zo lekker en mooi mogelijk te maken.

Aan de jury werden vijf prachtig opgemaakte borden gepresenteerd. Aan hen de lastige taak de gerechten en de wijze waarop de teams die hadden klaargemaakt te beoordelen op samenwerking, gezondheid (schijf van 5), creativiteit, presentatie, smaak, opruimen en duurzaamheid.

De jury liet het zich goed smaken: alles werd geproefd en alles was heerlijk, dus alle teams kregen veel complimenten.

Maar op alle beoordeelde punten samen was er 1 winnaar: het team van Slotermeer-Oost. Met hun geheel vegan gerecht, boordevol seizoensgroenten en gecombineerd met het goede teamwork en de schone werktafel gingen ze met de gouden beker naar huis.

Op naar de volgende Masterchef Junior, mogelijk gemaakt door RC Amsterdam West en Rotarkids!