Het Benefietconcert

Het 12de Amsterdamse Rotary Benefietconcert was dit jaar op 28 mei 2015 in De Rode Hoed. Het was een avond vol jazz, met het combo Jazz-O-Matic, Mirjam van Dam en Ed Boekee  “Dead Singers Society” met ondersteuning van het Leerorkest. Met als slotstuk het Peter Beets Trio “Van Gerswhin tot Oscar Peterson”. Harald Bresser presenteerde de avond. Het Benefiet stond in het teken van de Stichting Rotarkids en de twee projecten die met de opbrengst worden ondersteund. Een mooie verrassing kwam van de Gouverneur Willem van der Mark van ons district, hij overhandigde aan Wouter Steusel, voorzitter van Rotaryclub Sloterdijk een persoonlijke cheque als extra donatie.

Namens Rotarkids dank aan iedereen die aan deze swingende avond heeft meegewerkt, iedereen die Rotarkidloten heeft gekocht, maar vooral dank aan Rotaryclub Sloterdijk voor de fantastische organisatie. Tot volgend jaar. Binnenkort volgt hier een fotoimpressie.

Stichting Leerorkest

Deze stichting stelt Amsterdamse kinderen in staat een muziekinstrument te leren bespelen door wekelijkse professionele muziekles binnen het reguliere schoolprogramma. Rotarkids gaat met de opbrengst van het Rotary Benefietconcert een deel van het programma bekostigen en aanschaf van muziekinstrumenten mogelijk maken.

Stichting Blijf Groep

De Blijf Groep organiseert opvang van vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. In Amsterdam West is daarvoor momenteel een nieuw Oranje Huis in aanbouw (Blijf van m’n lijf nieuwe stijl). Omdat deze vrouwen vaak samen met jonge kinderen tijdelijk moeten worden gehuisvest, gaat Rotarkids met de Benefiet-opbrengst een jongerenruimte in dit gebouw inrichten.