Voorwoord

Dat de armoede in Nederland stijgt is bekend en wij merken dat aan de stijging van de aanvragen voor projecten en de daarbij gevraagde financiering. Kinderen die onvoldoende warme kleding hebben. Gezinnen waar te weinig geld is voor de aanschaf van noodzakelijke schoolspullen. Omstandigheden waardoor bewegen en gezond eten minder vanzelfsprekend zijn geworden, laat staan dat er ruimte is voor culturele uitstapjes.

Rotarkids probeert aan het verlichten van deze situaties voor kinderen haar steentje bij te dragen. Door kooklessen te financieren, bij te  dragen aan de goede werken van Leergeld Amsterdam en aan vakantie-activiteiten voor kinderen, donaties te doen aan culturele
projecten die ook het lezen bevorderen. Dit jaar hebben enkele donateurs flink bijgedragen aan de financiële ruimte van Rotarkids
waardoor enkele van onze donaties konden worden vergroot en zelfs verdubbeld.

Daarnaast heeft Rotarkids vanaf medio 2023 een nieuw lid mogen verwelkomen: Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel.
Elkaar weten te vinden en samenwerken is de sleutel om zoveel mogelijk bij te dragen aan het verminderen van de kwetsbaarheid van kinderen in Amsterdam.

Dit zal ook voor komend jaar het uitgangspunt zijn voor Rotarkids.
In dit jaarverslag vindt u naast de financiële verantwoording ook korte beschrijvingen van de projecten waaraan Rotarkids heeft bijgedragen. Omdat daarvan in iedere Nieuwsbrief en op onze site www.rotarkids.nl ook verslag wordt gedaan zal hiernaar worden verwezen.

Noor de Bruin
Voorzitter Stichting Rotarkids

Download hier het Jaarverslag.