De finale van Masterchef Kids vond plaats in kookstudio Peter Pan. Vierentwintig kinderen van 11/12 jaar in groepjes van 4 gekookt en gebakken. De teams hadden 50 minuten
om een gerecht te maken en te presenteren op een bordje voor de jury. De teams zijn niet alleen beoordeeld op smaak, opmaak en een gezond gerecht, maar ook op de samenwerking, hygiëne en opruimen. Dat viel niet mee, want de onderlinge verschillen waren klein. De jury heeft het team Vooruit Slotermeer-West uitgeroepen als winnaar. Het team had een heerlijk gerecht gekookt van samosa’s met yoghurt dip”.

Wouter Steusel, bestuurslid Rotarkids en voorzitter van de jury, vertelt:

“De kinderen zijn gebracht met twee bussen en stonden te stuiteren van de spanning. Per groep van 4 kinderen moest er gekookt/gebakken worden. De ingrediënten waren per groep al klaargezet. Nadat de schorten waren omgebonden deed de juryvoorzitter het welkomstwoord. Iedere groep kreeg 50 minuten tijd om het gerecht te maken en op een bordje te presenteren voor de jury. Beoordeeld werden de volgende punten: smaak, samenwerking, hygiëne en opruimen, creativiteit, opmaak en gezondheid.

Na het gezamenlijke aftellen werden de taken verdeeld. Meel werd afgewogen, gehakt verdeeld, uien schoongemaakt, ovens aangezet, courgette gesneden, mixer aangezet en op sommige plekken, na het wassen van de handen, het deeg gekneed. De samenwerking, spanning en soms paniek waren een lust voor het oog. Na 50 minuten was iedereen klaar.

Bij de jury werden zes mooi opgemaakte borden neergezet met de volgende gerechten:

1.Pasta met een heerlijke saus van kip met kastanjechampignons.

2.Gevuld filodeeg met een yoghurtsaus en doperwtjes.

3.Turkse pizza’s, met zelfgemaakt deeg.

  1. Zelf gebakken scones gevuld met aardbeien.
  2. Köfte met rijst en broodjes.
  3. Mexicaanse wrap met kaas/tortilla chips en zelfgemaakte guacamole.

Na het opruimen en schoonmaken mochten de kinderen naar een andere ruimte om te eten. Inmiddels was de jury de gerechten aan het beoordelen. En dat viel niet mee want de onderlinge verschillen waren heel klein. Maar uiteindelijk heeft de jury volmondig het team Vooruit Slotermeer-West uitgeroepen als winnaar. Het team had een heerlijk gerecht gekookt van samosa’s met yoghurt dip”.

Nadat de kinderen nog een quiz kregen voorgeschoteld (gemaakt door studenten van de HVA) over gezond eten was het tijd voor de prijsuitreiking. Iedere groep werd bezocht door de jury en apart toegesproken waarbij adviezen werden geven. Daarna kreeg ieder kind een vaantje en een keukenschort met tekst.

Met de complimenten maken naar de VoorUit organisatie, de studenten en docenten van de HVA en Peter Pan kookstudio die dit organisatorisch mogelijk hebben gemaakt!”

Geef een reactie