Op 14 juni vond de première plaats van Sjako de Meesterboef; de Oscar Carréschool had twee leslokalen beschikbaar gesteld voor de simultane voorstellingen. Twee acteurs hebben de voorstelling ingestudeerd: 73 voorstellingen geven in korte tijd is te veel voor één acteur.

Met slechts een koffer en een mobiele telefoon voor de muziek weet de acteur drie kwartier lang ook de kleinste toehoorders te boeien. Sjako de 18e eeuwse Amsterdamse Robin Hood, rijke zakenman Lucas, dienstmeid Anna de Bijter, barmeid Griet de Ekster, timmerman Jacob de Zweter, Christiaan de Speelman, ze komen allemaal voorbij in het Fort van Sjako.

Het publiek doet af en toe mee, er wordt gezongen en na afloop wordt er met de kinderen gesproken over verschillende aspecten van de voorstelling, waarbij de belangrijkste vraag is: is Sjako een held of een boef? Allebei, concludeerden de aanwezige kinderen eensgezind.

Als de voorstellingen op de basisscholen vlak voor de zomervakantie afgerond zijn zal Sjako de Meesterboef na de vakantie nog worden gespeeld in buurthuizen, bibliotheken etc.

Een inspirerende, leerzame en leuke voorstelling; een prachtig boek; Rotarkids is blij hieraan een bijdrage te hebben kunnen leveren!