Jeugd- en gezinsorganisatie Levvel (een samengaan van de organisaties Bascule en Spirit) lanceert met steun van Rotarkids de podcast Taboegbeeld, een podcastproject waarin jongeren onderwerpen aandragen die voor hen belangrijk zijn, en zo een ander licht werpen op taboes. van de 18-jarige Valesca.

De eerste aflevering is gemaakt door de 18-jarige Valesca en gaat over inclusie. Het idee voor de podcast onstond na een uitzending het NPO-programma Goed Fout, waarin BN-ers o.l.v. Katja Schuurman spraken over hoe non-binaire/transgender personen aangesproken willen worden en de moeite die veel mensen daarmee hebben. De eerste aflevering van de podcast is ontwikkeld om een tegengeluid te laten horen van de mensen om wie dit gaat. Om zo een gesprek met elkaar aan te te gaan, persoonlijke ervaringen uit te wisselen en op die manier begrip en kennis te delen. Kernwoorden daarbij zijn diversiteit en inclusie. Levvel kon voor deze podcast in april 2021 gratis gebruik maken van de Vondel CS studio!

Levvel had nog een bedrag in het noodfonds staan waar Rotarkids in het verleden aan heeft bijgedragen. Nu is met onze toestemming dit project gestart. Via de jongeren die meedoen en meewerken wordt een grotere groep bereikt (met name via Instagram). Ook via Levvel, Qpido, Jeugd Van Nu en Missie Mentaal.

Beluister de podcast Taboegbeeld hier!

Geef een reactie