Rotaract Club Amsterdam

Rotaract en Rotarkids zijn al enige jaren met elkaar verbonden. Ook dit jaar ontving Rotaract Club Amsterdam weer een gulle financiële gift om te besteden aan kindvriendelijke projecten in onze hoofdstad. In het clubjaar 2013|2014 zijn er van de € 1.000 twee grote projecten opgezet.

Project 1

Het begon in januari 2014 met een prachtige workshopmiddag voor kinderen met downsyndroom. Het Bijlmerparktheater was vol met vrolijke kinderen en ouders. Van een verhalenverteller tot aan dansles en van schminken tot aan bloemschikken was mogelijk. De kinderen genoten terwijl de ouders een eigen borrel-hoek hadden om even bij te kletsen. Het was een geslaagde en gezellige middag.

Project 2

Ook Rotaract heeft veel contact met de organisatie Amsterdam Vooruit en ook dit jaar konden ze weer op ons rekenen. Een buurthuis in West kon wel een opknapbeurt gebruiken aan de buitenkant. Rotaract Club Amsterdam en Rotaract club Nachtwacht International zorgde voor een prachtig geschilderde muur samen met de kinderen uit de buurt.

Project 3

Rotaract Kindervakantie
Het weekend van 1 t/3 oktober organiseerde Rotaract voor de zesde keer het
kindervakantie weekend. 13 gezinnen met kinderen werden getrakteerd op een weekend in vakantiepark Topparken Westerkogge. De kinderen deden spelletjes, koekhappen, schminken, naar het zwembad. Er was een BBQ en Rotaryclub Blauw organiseerde op zaterdag een speciaal buffet. Ook dit jaar waren er weer veel blije gezichten!

Chocolade Actie
Het project Rotaract Kindervakantie kon mede dankzij de opbrengst van de chocolade letteractie 2020 gegund worden. In november start een nieuwe verkoopactie van chocoladeletters om de kindervakantie ook het komend jaar weer mogelijk te maken.

Geef een reactie