Spirit | Workshop Kijk naar jezelf

Spirit vindt het belangrijk dat jij veilig en gezond opgroeit in je eigen omgeving. We helpen je daarom het liefst thuis, in de buurt en op school. Bij de start van de hulp maken we met jou en je ouders een plan. Hier staat in wat jullie willen bereiken, op welke manier en wie daarbij betrokken worden. Soms kan het goed zijn dat je (tijdelijk) ergens anders gaat wonen. We kijken dan eerst of het mogelijk is dat familie of vrienden je (tijdelijk) opvangen. Wanneer dat niet kan, is (tijdelijke) opvang mogelijk in één van onze (gezins)huizen of pleeggezinnen. Ondertussen krijgen je ouders ook begeleiding.

De workshop Kijk naar jezelf, is een workshop zelfreflectie. Er hebben ongeveer 7 meiden meegedaan. In 2 lessen wordt aandacht besteed aan zelfreflectie van jongeren, zo wordt er gekeken naar beelden uit de media, de presentatie laat foto’s zien voor-en na de beeldbewerking. Duidelijk wordt dat niet de werkelijkheid wordt weergegeven. Gesprekjes over hoe denk je over jezelf en word je beïnvloed door de media?

In de 2e les worden er op locatie foto’s genomen van alle meisjes individueel. Meisje mag zelf bepalen hoe ze gefotografeerd wil worden. Meiden krijgen later zelf de foto’s op een usb stick en eentje mogen ze uitkiezen en deze wordt uitvergroot. De meiden vonden het  een super leuke workshop en het was een groot succes. De meisjes waren enthousiast en 1 meisje die er niet zoveel zin in had, vond het uiteindelijk ook erg leuk en heeft goed mee gedaan.

Het was leuk om met de groep samen een workshop te doen, zo leren ze ook van elkaar en het is een leuke groepsactiviteit. Ook is er van tevoren duidelijk aan de meiden uitgelegd wat de workshop inhield, zodat ze wisten  waar ze aan toe waren en wat ze konden verwachten.

Met ingang van 2020 valt Spirit onder Stichting Levvel.

Rotarkids heeft bijgedragen aan een workshop

Geef een reactie